Een adapter is een verbindingsstuk tussen 2 snoeren die normaal niet aan elkaar zouden passen. In het woord adapter zit het Engelse woord adapt. Dit betekent aanpassen. Door allebei de snoeren aan te sluiten op deze adapter passen ze wel. Hierdoor zijn ze ook in staat om stroom door te laten. Daarnaast zet de adapter wisselspanning om naar gelijkspanning. Hierdoor krijgt de laptop het voltage dat hij nodig heeft. Kortom verbinden adapters 2 snoeren met elkaar en regelen ze de spanning.

Als je geen adapter zou gebruiken zal de laptop te veel volt binnenkrijgen. Hierdoor kan hij doorbranden. Wij raden daarom altijd aan de adapters met het juiste voltage te gebruiken die de fabriek heeft voorgeschreven. Kom je hier niet uit? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag bij het zoeken naar de juiste adapter voor jouw laptop!

Hoe gebruik ik een adapter?

Het gebruiken van een adapter is erg simpel. Je stopt hem aan de ene kant in het stopcontact en aan de andere kant in je laptop. Hierdoor zal je laptop beginnen met opladen. Echter is het belangrijker om voorzichtig om te gaan met een adapter. Rol daarom de kabel altijd volledig uit tijdens het opladen van de laptop. Daarnaast is het belangrijk om kabelbreuk te voorkomen. Dit doe je door niet aan de kabels te trekken of erop te staan. Na het opladen is het verstandig om de adapter weer voorzichtig op te rollen. Ook hierdoor voorkom je draadbreuk.

Verschillende soorten adapters

Bij Adapterlab verkopen wij uitsluitend oplaadadapters. Naast deze soort adapter zijn er nog veel meer soorten adapters. Maar welke zijn dit allemaal? Hieronder zie je een duidelijk overzicht van de verschillende soorten adapters.

Adapters kopen bij Adapterlab

Bij Adapterlab hebben wij een ruim aanbod van laptop adapters tot oplaadkabels. Daarnaast repareren wij ook Iphones en verkopen we accessoires voor smartphones en tablets. Heb je vragen over een adapter of reparatie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu

Kies een categorie

Klantenservice